Art Gallery

Kom eens langs in onze kunstgalerie en kunstuitleen. Bewonder, leen óf koop waanzinnig interessante hedendaagse kunst en prachtig modern design.

Afbeelding

onze art gallery voor iedereen toegankelijk

Laat je verrassen door hedendaagse kunst en design in de kunstgalerie van WTC Den Haag. In de kunstgalerie van WTC Den Haag presenteren we elke twee maanden een nieuwe expositie met werk van nationale én internationale kunstenaars. Bewonder onze met zorg uitgekozen kunst of schaf een waanzinnig mooi stuk aan. Thuis in de woonkamer of juist boven je bureau; de kunststukken die wij presenteren, komen op verschillende plaatsen mooi tot hun recht. Een kunstwerk huren kan trouwens ook. Als ondernemer of bewoner van WTC Den Haag huur je al vanaf € 15,- per maand een kunstwerk via onze kunstuitleen. Je vindt onze Art Gallery op de tweede etage.

Art Gallery is elke dag open en vrij toegankelijk. Galerie-manager Axel Lemmens is aanwezig op afspraak. Heb je vragen of wil je meer weten over een kunstwerk of over de kunstuitleen service, maak dan een afspraak via onderstaande contactgegevens.

Telefoonnummer: +31 (0)6 33 94 86 85
E-mailadres: axel.lemmens@wtcthehague.com

tanzania-klein-vierkant

A Taste of Tanzania

Fototentoonstelling en boekpresentatie

Op donderdag 30 januari opent ambassadrice van Tanzania de WTC The Hague Art Gallery de fototentoonstelling ‘A Taste of Tanzania’. Twee dagen later op zaterdag 1 februari is de officiële Nederlandse lancering van het bijbehorende 355 pagina’s dikke koffietafelboek. De makers van het boek zullen aanwezig zijn om hun boek te signeren.

Het boek is een samenwerking tussen Wim Demessemaekers (fotograaf), Stephen Walckiers (auteur) en Axel Janssens (chef). Het boek is een roadtrip met fascinerende foto’s, aangrijpende verhalen en heerlijke recepten. Tijdens de tentoonstelling is een rijke selectie van de foto’s van de natuurfotograaf Wim Demessemaekers te zien in WTC The Hague Art Gallery. Er zullen in totaal ongeveer 20 monumentale werken inclusief een aantal kleinere werken te zien zijn.

Over de fotograaf
Wim Demessemaekers droomde er al van om fotograaf te worden toen hij als zevenjarig jongetje zijn eerste camera kreeg. Al die tijd is hij met de grote ogen en de verwondering van een kind naar onze prachtige planeet blijven kijken. In het koffietafelboek ‘A Taste of Tanzania’, dat hij samen met auteur Stephen Walckiers, maakte, kon hij zijn fotografische duivels helemaal ontbinden. De spectaculaire landschappen, de kleurrijke mensen en hun cultuur en bovenal de adembenemende wilde dieren, grepen hem bij zijn nekvel.
Als wildlife fotograaf werkt Wim enkel met natuurlijk licht en organische settings om zijn subjecten vast te leggen in al hun puurheid en schoonheid. In constante verwondering voor het waanzinnige kleurenpalet en de natuurlijke elegantie van het dierenrijk. Hij speelt met licht, contrasten en tinten maar het hoofdingrediënt is geduld. Wim werkt ook met vintage Leica lenzen om een beetje magie toe te voegen. Dankzij deze lenzen realiseert hij foto’s die de soms doen twijfelen of het nu foto’s zijn of schilderijen. Op die manier voegt hij een extra laagje kunstzinnigheid toe aan de ruwe, brute pracht van de natuur.

Officiële opening: donderdag 30 januari (17.00 – 19.00 uur)
Boeklancering: zaterdag 1februari (16 – 19 uur)
De fototentoonstelling is te zien tot en met zondag 9 februari

Art The Hague 2019

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrasde in 2019 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk. WTC The Hague Art Gallery was uiteraard ook aanwezig met een eigen stand.

Klik hier voor een sfeerimpressie van onze stand op de beurs!

Klik hier voor meer informatie over Art The Hague